Arkitektur

Shkolla private Sezin

Hapësira e hapur e  shkollës private  Sezin  është një hapësirë ​​pedagogjike “jashtë klasës” me një program hibrid hapësinor që nxit takimin, bërjen, mësimin dhe punën. Pyetja kryesore në këtë projekt ishte se si ATOLYE mund të transformonte një shkollë progresive K12 drejt një laboratori pedagogjik për aftësitë e shekullit të 21-të.

Ekipi i ATÖLYE së pari zhvilloi një program hapësinor strategjik për shkollën ​​Sezin, ku përfshihej një zonë jashtëzakonisht e madhe e mësuesve, një ngjarje fleksibile, një sallë publike e dedikuar për OJQ-të edukative për të nxitur partneritetet, një krijues me tre seksione (laborator mediash, laborator bio) dhe kabinat e vogla për dialog të kënaqshëm prindër-mësues. Programimi i tillë strategjik siguroi se rezultati do të ishte  i pavarur nga elementet e dizajnit formal. Për më tepër, paraqitja dhe afërsia e këtyre zonave të ndryshme u njohën me parametra të tillë si nevoja për ditën e lirë, privatsinë vizuale, izolimin akustik dhe shtigjet e qarkullimit të personave.

Si hap tjetër, sistemet arkitekturore u zhvilluan në sinkronizim të ngushtë me specialistë të shumëfishtë teknikë, duke çuar në një performancë të lartë dhe dizajn të integruar. Panelet ekologjike të leshit ,të drurit, janë vendosur përgjatë sipërfaqes së tavanit për të reduktuar pasqyrimin dhe për të rritur kuptueshmërinë në mjedise të ndryshme të të mësuarit, duke u shërbyer qëllimeve të efikasitetit të energjisë.

Të gjitha sistemet e ndriçimit janë specifikuar si LED  me nivel të ulët të Kelvinit, duke mbështetur mësimin fleksibël dhe duke reduktuar përdorimin e energjisë. Nga pikëpamja e ditës, një atrium qendror i mbuluar me energji absorbuese, energji të ulët mishërimi, panele të lehta të polikarboneve sigurojnë hapësirë ​​të mjaftueshme të dritës, ndërkohë që dritaret e ngushta ndreqin sipërfaqen duke krijuar pika të ndryshueshme të përparimit. Sistemet mekanike u përzgjodhën me vlerësimet më të larta të efikasitetit në vend, ndërkohë që ndanin ajrin e pastër dhe sistemet e ajrit të shkarkimit duke ngjyrosur, duke shërbyer kështu si një anije edukative për fëmijët.

Për më tepër, sistemi i ajrit të pastër është projektuar për të kapur nxehtësinë e tepërt nga oborri i mbyllur duke përdorur shkëmbyesit e nxehtësisë. Një sistem i automatizuar i ndërtesave të ndërtuara është projektuar për të kapur fitimet e efikasitetit duke integruar ngrohje nën dysheme, ftohje VRV, ventilim mekanik dhe dritare të përdorshme.

1,158 Komente

Kliko këtu për të komentuar