Shtëpi

Ringjallja magjike e një shtëpie guri (FOTO)

“Period Architecture” Ltd. ringjall një fermë të vjetër në Pensilvani deri në përsosmëri, duke marrë shkas nga struktura ekzistuese e gurit. Historia e pronarit për shtëpinë në fermë të stilit anglez të viteve 1700 intrigoi Mancuso, një partner i firmës Period Architecture Ltd, me vendndodhje në West Chester, Pennsylvania; Mancuso u nis për ta parë atë, duke lundruar në një rrugë të papastër, në pyje dhe në një urë të vogël ndërsa kalonte me vrap nëpër fshatrat kodrina në perëndim të Filadelfias.

Doug Mancuso e thirri në një ditë të ftohtë të vjeshtës. Një pronar shtëpie mendoi nëse projektuesi do t’i hidhte një sy pronës që sapo kishte blerë, një shtëpi të vjetër prej guri që kishte nevojë për punë restaurimi.

Kur Mancuso pa shtëpinë, ai u shtang. Pavarësisht nga emri i saj i xhevahirit, Cold Springs Farm ishte një rrëmujë e shkatërruar, e lënë pas dore për dekada dhe iu nënshtrua një shtese të papërshtatshme dhe fasadës së llaçit të larë me llaç që fshihte muraturat origjinale.

Së pari, Mancuso filloi një studim serioz të përparësisë historike të pronës, një punë që ai dhe partnerët e tij e bëjnë më shumë lojë sesa punë. “Ne ishim të ngazëllyer që nga momenti i parë i dizajnit”, thotë Mancuso. “Ne e kuptuam mundësinë e pabesueshme për të zgjeruar një histori të filluar mbi 200 vjet më parë.”

Vendndodhja e shtëpisë, e ndërtuar në një kodër dhe e vendosur në një ngritje, e vendos pronën e përparme krejtësisht në qendër të vëmendjes. Dhe këtu ka shumë për të parë, duke përfshirë një pavijon me një çati lëkundëse kedri, një burim guri dhe një kupolë guri gëlqeror të gdhendur me dorë dhe pllaka argjile evropiane që shërben si oxhak për fireplace. Përhapur në pamje përtej janë oborri i qëndrueshëm, pellgu dhe një kasolle.

Vetë pjesa e jashtme e shtëpisë, e rrethuar nga mure të trasha 20 “, është një prezantim i shkëlqyeshëm i formalitetit të vjetër evropian. Shtëpia origjinale e fermës 1700 përbëhej nga tre gjire. Për të përmbushur dëshirën e pronarit për më shumë hapësirë, struktura ekzistuese u restaurua dhe u zgjerua në akomodojnë një shtesë të madhe. Sot hapësira përcaktohet nga funksioni. Në të majtë të hyrjes janë kuzhina dhe hapësirat e tjera familjare; në të djathtë janë dhomat më formale, një gjest evropian që i përshtatet stilit të jetës së pronarit të shtëpisë. Në katin e sipërm, një dhomë gjumi master suita zë njërën anë, me tre dhoma gjumi shtesë në anën tjetër.

1,744 Komente

Kliko këtu për të komentuar