Arkitektur Dizajn

Pylli nëntokësorë

Ky projekt është pjesa e fundit e klubit të komunitetit Onepark Gubei, i cili tashmë ka përfunduar hapësira të tjera si palestër, yoga, SPA, pishinë, kafe, shesh lojërash për fëmijë e kështu me radhë. Por, ashtu si të gjitha rrethet e larta, klubi i komunitetit nuk kishte bërë një punë të madhe për banorët që të ishin së bashku, realiteti prapa luksit është gjithmonë vetmia e familjeve të pavarura.

Zhvilluesi më në fund vendosi të ndërtonte qendrën e lagjes, duke shpresuar që banorët të njihnin njëri-tjetrin këtu. Por çfarë lloj vendi mund të tërheqë banorët? Konferenca, dhoma e leximit, biblioteka e fëmijëve, galeria, dhoma audio-vizuale? Apo kombinimi i tyre? Kjo gatishmëri për të ardhmen dhe pasiguria e ekzekutimit u mundësojnë arkitektëve të eksplorojnë një propozim më të socializuar: si të përdorin ndërtesat si një mjet për të aktivizuar kuptimin e qendrave të komunitetit nën kushtet e hapjes së brendshme kufizuese dhe për të nxitur më tej komunikimin e lagjeve.


Ndërsa kushtet materiale rriten më mirë, fryma ka nevojë për më shumë hapësirë ​​për të nxjerrë në pah ngrohtësinë e saj tek njerëzit. Ideja e arkitektit për leximin e lirë dhe skenën e artit i nxiti pronarët. Ata u porositën për të ridizajnuar projektin që kishte filluar ndërtimin. Në zbatimin specifik, arkitektët përdorin mënyrën më të arsyeshme dhe ekonomike për të ndërhyrë në ndryshimet e projektimit. Pa ndryshuar strukturën origjinale, zonimin, normat dhe bazat e tjera të projektimit të rastit, i gjithë mjedisi hapësinor përfundon rilindjen e saj.

Në katin e hyrjes (në katin e sipërm), drita e lakimit duke shikuar pllakat e aluminit ngrihet dhe bie lehtë, si llambadarët e rremë që përplasen nëpër vend, sikur jeshta e oborrit të ftohet brenda dhe të rafinuar për të formuar një hapësirë ​​të lirë pyjore. Banorët e komunitetit mund të heqin maskën në jetën shoqërore dhe të kenë një komunikim të relaksuar këtu me një gëzim të festivalit.


Kati i poshtëm është i ndryshëm nga ai i sipërm, i cili është një hapësirë ​​e qetë e dyfishtë. Kërkesa për komunikim është zvogëluar, vizitorët këtu do të ishin më të fokusuar në leximin dhe vlerësimin e pikturës së artit. Kurse kati I sipërm përdoret me shume për aktiviteti dhe vendi ku njerëzit kalojnë kohë së bashku.

1,969 Komente

Kliko këtu për të komentuar