Arkitektur

Parqe argetuese, të harruara (FOTO)

Turmat mund të jenë zhdukur prej kohësh, por nostalgjia mbetet për këto hapësira të harruara në të gjithë globin.

“Trinity Loop”

Koha e tijë e lumturisë ishte gjatë vitev 80′ 90′.Ajo ndodhet në Newfoundland te Kanadasë.Mbyllja e saj u bë gjatë vitit 2004.

“Glen Echo Amusement Park”

Me qendër në Glen Echo, Maryland, ky park argëtues u nis në 1891. Brenda një dekade, ajo ishte shndërruar në një park të plotë me bregdetarë dhe makina kampingu dhe vazhdoi të jetë popullor deri në mesin e shekullit. Sidoqoftë, ngritja e mega parqeve si Disneyland i vendosi përgjithmonë frenat në vitin 1968 dhe shkaktoi mbylljen e ti.

“Lake Shawnee Amusement Park”

U hap për herë të parë në Princeton, West Virginia, në vitin 1926, ky ish-vendbanim amerikan i vendasve dhe njëherë argëtim i verës dikur për familjet e punëtorëve të qymyrit shiti biletën e tij të fundit në 1966 pas vdekjes së dy fëmijëve. Parku gëzoi një jetë të dytë të shkurtër nën pronësinë e re midis 1985 dhe 1988.

2,431 Komente

Kliko këtu për të komentuar