Arkitektur Exterior

Një kullë vëzhgimi për të mbikqyrur fermën! (FOTO)

Kompania e arkitekturës Cumulus Studio, kanë arritur ta përfundojnë në kohë këtë kullë vëzhgimi të quajtur “Devil’s Corner Cellar Door and Lookout”, e vendos në Tasmania të Australis.

Ndërtesa është e rrethuar me ambientin e këtijë plantacioni të venës, kurse në brenda kësaj kulle vëzhgimi gjendet edhe bodrumi për magazinimin e venës dhe një dyqan për gjërat  ushqimore. Për strukturën themelor të ndërtesës janë përdorur kontinierët e bartjës së madhrave, kurse për strukturën anësore janë përdorur pjes të metalit të parafabrikuara.

Po ta shihni nga jasht duket thjesht një ndërtes e vogel por brenda sajë ndodhet një kuvertë me hapësir të madhe që shërben për pritjën e mysafirëve. Në pjesën tjetër të oborrit ndodhet vendi  i quajtur “The Fisher”, ku mysafirët mund të shërbehen me ushqime deti.

Për të arritur në pjesën më të lart të kullës duhet të kalohet përmes kontinierëve ku ndodhen shkallët që përcillen me ndriqim fantastik dhe dritare të mëdha./Shtepija.com

Shiko galerin.

1

contemporary-architecture_110516_02

contemporary-architecture_110516_03

contemporary-architecture_110516_04

contemporary-architecture_110516_05

contemporary-architecture_110516_06

contemporary-architecture_110516_07

contemporary-architecture_110516_08

contemporary-architecture_110516_09

contemporary-architecture_110516_10

contemporary-architecture_110516_11

32 Komente

Kliko këtu për të komentuar