Arkitektur

Laboratori “WOW”, transparent, modern, i thjeshtë (FOTO)

Pronari i kompanisë së famshme arkitekturore, UDG,  ktheu  një palestër në një laborator WoW. Gjendja aktuale e palestrës është një kuti qelqi. Xhami transparent krijon një iluzion të hapur, por në fakt është një qelizë që duam të thyejmë.

Ne e shohim laboratorin  WoW  si një sistem kompleks që rritet, ajo duhet të thyejë kufijtë e vet. Ata së pari krijuan një hyrje të dallueshme në anën jugore, drejtpërdrejt udhëhiqnin trafikun rrugor në jug, në laborator, duke ndjekur hyrjen në anën veriore, edhe njëherë përdorën  mobilje fikse për të ndarë sallën e ekspozitës dhe zonën e zyrës për të mbajtur rreshtin në ndërmjet.

Në anën lindore ata  përdorën një hapësirë ​​xhami transparent, për të arritur  t’i shohin pyjet në lindje. Së fundi, studiuan çatinë e ndërtesës, vendosën të dizajnohej një atrium miniaturë me një ashensor brenda.

Arkitekti ka projektuar tre komplete mobiljesh të palëvizshme, e para është kabineti që përdorin tabelat e prapme dhe akrilik të tejdukshëm për të shprehur fasadën e vazhdueshme të rrugës dhe horizontin urban.

Seti i dytë i mobiljeve fikse është ndarja e sallës së ekspozitës dhe zyrës. Kur fletët e mobilieve dhe kabinetet e fshehura mbyllen, është një dollap i zakonshëm që përdoret si ndarje. Kur kabinetet e fshehura dhe fletët janë të hapura, kjo është një zonë ekspozimi. Grupiet e mobiljeve përcaktuan të ashtuquajturën terminalin e rrugës tregtare, nuk është vetëm një ekran, por edhe një vend dhe një fasadë.

973 Komente

Kliko këtu për të komentuar