Arkitektur

Laboratori i arkitekturës

Ndërtesa është e vendosur në qendër të parkut, në rrethin ku blloqet e banimit janë të rrethuara nga zonat e gjera dhe industriale. Projekti synon të mbushë deficitin e objekteve kulturore dhe arsimore të zonës.

Ndërtesa shërben si një bibliotekë tradicionale dhe multimediale për fëmijët dhe të rriturit, ka sallat e leximit, fëmijët luajnë lojëra, hapësira për ligjërata dhe prezantime të ndryshme.

Ndërtesa është gjithashtu një vend për konferenca, koncerte dhe ekspozita.

Forma arkitekturore mund të perceptohet si diçka, e cila është e ndarë në dy pjesë dhe e mbyllur në një kornizë të vetme drejtkëndore. Ndërtesa ndodhet në fund të shtegut kryesor të parkut, i cili rrjedh nën konturen e çelikut të veshur më pëlhurë.

I rrethuar nga qelqi i papërpunuar, brendësia është rregulluar nga dhoma funksionale ovale, të cilat gjithashtu mbajnë ngarkesën strukturore të katit të dytë. Ndërtesa gjithashtu paraqet oborrin blu të rrumbullakët në katin e sipërm, i cili shërben si burim i dritës së diellit dhe është një vend i përkryer për ngjarje ose lexim nën rrezet e diellit.

1,314 Komente

Kliko këtu për të komentuar