Arkiva - October 2017

Arkitektur

Monumenti Al Shaheed

Është e vështirë të imagjinohet se si kthesat e qeta të monumentit të Al Shaheed, të pasqyruara në një liqen gllabërues në qytetin e lashtë të Bagdadit, mund...

Dizajn

Kështjella Valette

Artistet kanë sjellë në jete kështjellën e braktisur në France më anë të surrealizmit pop. Këta artist që më herët kanë bërë po të njëjtin art më trampolinën ...

Të tjera

Fasada prej letrës

Kjo lloj fasade kohëve të fundit ka filluar të përdoret në shumë vende të ndryshme për ndërtesa administrative ,institucionale dhe komerciale. Edhe pse njihet...

Shtëpi

Majat binjake

E ndërtuar mbi eshtrat e një shtëpie të ngushtë të viteve 1970 në Rose Bay me një kresht të vetëm ekzistues të çatisë në pjesën e përparme dhe një shtesë të...

Receta

Tortë Vishnje

Për përgaditjën e tortës me vishnje ju nevojitën: 5 LUGË SHEQER 5 LUGË MIELL 1 PLUHUR PËR PJEKURINA 5 LUGË VAJ 180°C / 20 MIN KREMI: 1L QUMËSHT 7 LUGË NISHESTE...

Arkitektur

Qyteti i ndaluar (FOTO)

Si zemra e Kinës Perandorake nga viti 1421 deri në vitin 1912, qyteti i ndaluar, një kompleks i ngushtë në qendër të Pekinit  përfaqësonte autoritetin hyjnor...